Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Кои от 100 градски чешми не работят

36 градуса отчетоха термометрите в Пловдив вчаръ на сянка, съобщиха синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология. Градусите са далеч от температурните рекордите за това време, уточниха оттам. Няма и пострадали от жегата, казаха от Спешна помощ.
В Пловдив има близо 100 обществени чешми. Това съобщи директорът на Общинското предприятие „Градини и паркове“ Антон Георгиев.
"Във всеки един квартал, във всеки по-голям парк, площад или градина имаме такива съоръжения. Всички в началото на сезона са обслужени и пуснати, но поради вандализъм от страна на граждани ежедневно се борим с отстраняване на такива проблеми в града", посочи той.
В момента заради вандализъм не работят около 25 чешми. Най-често се чупят или крадат кранчета и чучури. Има също случаи на изтръгнати тръби или запушени чешми от деца, които не се контролират от родителите, каза Георгиев. Според пловдивчани, обществените чешми не са достатъчни.
"Може би само в Градската градина виждам и по центъра на едно място, но из кварталите не", каза жена в Цар-Симеоновата градина. Мъж пък добави, че чешмите са малко. Други две жени обясниха, че в другите паркове до детските площадки няма чешми, където да може да се измият ръцете на децата.
От началото на сезона някои чешми са ремонтирани по 5-6 пъти. Затова директорът на "Градини и паркове" Антон Георгиев призова хората да ги пазят, особено в знойното време. Той добави, че за неработещи чешми гражданите могат да сигнализират на телефона на „Градини и паркове“ – 032/624 301.бнр

Публикувана на
21 Юни 2024 година