Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Охранители в УМБАЛ „Св Георги“ пребиха пациент, той умира

Гражданин на Великобритания е починал в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив преди два дни при неизяснени обстоятелства. Дошъл с оплаквания за силно главоболие, световъртеж и други. Бил приет в спешното, където са го прегледали и му включили система.
След като са му направени изследвания, лекарите са го изписали. Чужденецът обаче не искал да си ходи, тъй като продължавал да настоява за допълнителна медицинска помощ, като обяснявал, че не се чувствал добре.
Той като отново се опитал да влезе в Спешното, дежурните се обърнали към охраната и мъжът бил изведен от болницата.
Продължил да настоява да се върне и на място са пристигнали още няколко екипа на охранителната фирма, която осигурява охраната на болницата.
Охранителните камери на входа са заснели как го блъскат и удрят, а единият го хваща и с един удар го запраща на земята.
Сцената се разиграва пред десетина души, които явно са на свиждане на свои близки.
В последствие англичанинът отново е приет и настанен в болницата. Няколко часа по-късно обаче той умира. По първоначални данни от инфаркт.
За случая е уведомена прокуратурата и е образувано досъдебно производство. Назначени са множество експертизи, включително и токсикологична.блиц
От УМБАЛ "Св. Георги" пратиха становище до месиите. В него се казва:
Университетската болница “Св. Георги” в Пловдив е образувала вътрешна проверка в лечебното заведение заради починал мъж с анлийски произход. Със заповед на изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов е назначена комисия, която разследва случая и проверява медицинската документация.
На органите на реда са предадени всички записи на видеокамерите относно инцидента.
Изпратено е писмо до управителя на охранителната фирма за незабавно обяснение и мерки.

Образувано е и досъдебно производство. След неговото приключване и излизане на резултатите от проверката, ще бъде дадена подробна информация за нейните резултати.

Публикувана на
22 Юни 2024 година