Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Селска кметица потресена от Черноморието

Кметица на пловдивско Брягово е потресена от отношението и условията, които са й предложили на плаж на Българското Черноморие. Мария Стоянова била няколко дни на почивка в Китен. .
„Реших да посетя южния плаж в Китен, като разгледах цените за чадъри и шезлонг. За единична бройка цената беше 7 лева. Дотук добре. Тъй като съм с малко дете исках да заплатя за чадър, който се намира на първи ред, за да мога да бъда в максимална близост до детето ми, което иска да е до морето. Тогава дойде касиер, на който тръгнах да заплащам сумата от 7 лева за чадър, но той ми каза, че ако искам да съм на „първа линия”, е задължително да заплатя и сумата за два шезлонга, тоест 21 лева”, споделя тя.
Добавя, че това е негласно правило и никъде на табелата не е било посочено такова изискване, както и че мъжът обяснил, че това е политиката на плажа.
„Каза ми, че ако искам да платя само за чадър, то трябва да съм на трети ред. Плажът буквално беше празен, а аз съм с малко дете, след което постоянно вървя и няма как да се възползвам от един, а камо ли от двата шезлонга, които е необходимо да заплатя”, възмущава се селската управница.
След това е отишла до офиса на концесионера на плажа, като там са и казали същото нещо: "Твърдят, че това им е политиката и няма какво да се направи. Когато казах, че ми се струва нелепо ми предложиха да заплатя само един шезлонг, а не два, но аз отново не се съгласих. След това реших да си тръгнем, въпреки че имаше 20 свободни чадъра, а ние стояхме на слънцето. Ако искат да задържат туристите на нашето Черноморие, хората които стопанисват плажовете трябва да преосмислят спешно политиката си".трафикнюз

Публикувана на
24 Юни 2024 година