Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Мила Роберт се подигра с БГзнамето на „София прайд“

Певицата Мила Роберт предизвика гняв в социалните мрежи, след като клип, в който тя поругава българския флаг по време на "София прайд" започна да се разпространява онлайн. На видеото се вижда как Роберт е на сцената с рокля с българския трибагреник. В един момент тя я съблича, за да се покаже под нея флагът на ЛГБТИ+ обществото, и захвърля българското знаме на земята - акт, който може да бъде подсъдим.
"Мила Роберт излезе с къса рокля с трибагреника, която 《ефектно》съблече и хвърля на земята, за да се покаже ЛГБТИ флага. Това е не просто проява на лош вкус, но и гавра с един от символите на националното достойнство. Не разбирам колко ограничен поглед трябва да имаш, за да противопоставяш по този начин националната и сексуалната идентичност. Това само настройва повече враждата между двата лагера и допълнително угнетява напрежението", коментира във Facebook потребителката Диляна Стоянова, добавяйки, че "София прайд" води грешни битки.
"Апропо, прокуратурата още ли не се е самосезирала за гавра с национален символ? Щото помня, че преди време погнаха една чалгаджийка за това, че се появи в рокля с цветовете на националния трибагреник", пише друг потребител.
Трудно биха се намерили коментари, които да защитават действията на певицата. Но Мила Роберт все пак се защити в Instagram. В поредица от истории в платформата тя обясни:
"Простете ми, че ми ядосвам. Не съм искала да се подигравам с флага. Направих го, за да сложа светлина на един голям проблем - омразата, в която живеем. Има място за всички на този свят и какво да направим хора като мен, че сме родени в държава, която иска да ни избие? Ще кажете "гръмнете се", знам ви... ама защо, когато този живот е подарък. Хората сме хора и се раждаме и разяждаме по един и същи начин."
Певицата продължава: "Не ви желая злото, даже малко Ви обичам. Нека имате място в сърцата си за мен, за вашите братя и сестри, за всеки, който не съвпада с вашите представи за "нормален човек“.trud.bg

Публикувана на
24 Юни 2024 година