Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Бетонният мост рухва в събота с къртене, няма да го взривяват

Събарянето на Бетонния мост ще стане в събота. От утре се спира движението на влаковете от централната гара на Пловдив в източна посока. В дните до бутането ще се извършват подготвителните дейности.

Динко ПЕТКОВ
Те включват демонтаж на жп линиите и прекъсване на контактната мрежа, съобщи за Николай Иванов от фирмата изпълнител "Трейс груп холд".
По проект трябва да се премахне съоръжението в средната му част, в зоната над жп линиите след което ще се изгради нова конструкция, която ще е с около метър и половина по-висока.
„По моя информация, че ще го бомбардират от въздуха. От Графа щели да пращат Миг-воте?“, коментира кюкючпарижанин, твърдящ, че има сигурен източник.
„Ами, аз пък научих, че ще пускат дронове да го срутят. От тези, които вече били ползвали при бутането на Кримския мост в Украйна. Наш депутатин ги осигурил, разменил ги срещу генератори!“, включи се друг информиран.„Дрън-дрън, нито бомбардировачи, нито дронове ще има. Събарянето ще стане от работници от „Градини и паркове“, подпомогнати от екип на ВиК. За ден-два ще му видят сметката!“, намеси се и трети запознат.Събарянето ще стане по механичен способ, т.е. с машини. 4-5 багери разрушители ще бъдат позиционирани под моста, на мястото на демонтираните жп линии и оттам бавно и методично ще разбиват бетона. Строителните отпадъци ще се извозват с 10-12 камиона.
„Леле-мале, какво къртене ще падне! На ден по лъжичка. До Коледа може и да успеят.“, песимистка е вряла и кипяла в къртенето пенсионерка.Демонтажът и изграждането на новата пътна връзка трябва да са завършени за 6 месеца. Пълното спиране на влаковото движение е за срок от 40 дни.

Публикувана на
24 Юни 2024 година