Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Отиваме ли на нови избори!? Зациклили сме!!!

След консултациите си с президента, от ГЕРБ-СДС обявиха, че са готови да предложат правителство на малцинството, ако не съберат необходимата подкрепа. Отново беше протегната ръка към ПП-ДБ за обединение, но без резултат. Вторият кръг консултации продължава и днес. Лидерът на "Възраждане" пък заяви, че ако получат третия мандат за съставяне на правителство, ще протегнат ръка към всички останали партии срещу ГЕРБ и ДПС.
"Такъв вариант засега не се очертава. Костадинов говори доста предизборно, доста приповдигнато. Придаде си много голяма роля и тежест, каквато няма. Виждам как "Възраждане" и "Величие" непрекъснато откриват колелото, че сме в криза, че трябва да я преодолеем, някакви конспиративни теории. Не е сериозно", коментира политологът проф. Мария Пиргова в студиото на "България сутрин".
"Партиите наистина в момента се страхуват от нов изпит под формата на избори. За "Възраждане" е интересна ситуацията, защото за първи път започват да говорят не просто за самостоятелно управление, еднопартийно правителство, а сега виждаме нещо по-различно за тях - "Възраждане", което се опитва да играе роля на политическа сила, която започва да мисли леко национално отговорно", каза социологът Добромир Живков пред Bulgaria ON AIR.

"Дори да има избор на правителство, политическата криза няма да се преодолее. Нищо ново няма да се случи с тези хора, с тези партии, с този парламент. Ние вече сме зациклили", отбеляза проф. Пиргова.

Публикувана на
25 Юни 2024 година