Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

Цветовете на зимата

Комбинирайте и експериментирайте е посланието на дизайнерите, които предлагат един съвсем нов поглед към гардероба за студените месеци с неочаквани цветови съчетания, отразяващи различни емоции.
Изумрудено Зелено

Лидерът сред пролетните модерни цветове – прекрасното изумрудено зелено, еволюира със смяната на сезона, внасяйки блясък и лукс в новата есенна палитра в разнообразни съчетания с останалите цветове. Носете в комбинация с пастелно зелено за повече разкош или съчетайте с контрастни тъмни тонове за елегантна визия. Експериментирайте с акценти в кобалтово синьо или опитайте изумрудено в ярки принтове с оранжево и лилаво.
Липово Зелено
Пастелно зелено с жълтеникави оттенъци. Лек, нежен нюанс на зеленото, който напомня за листенцата на липата. Внася светлина и настроение в есенната палитра. Контрастира чудесно с ярките цветове, отваря тъмните тонове и допълва идеално дълбоките нюанси. Опитайте луксозно съчетание с изумрудено зелено или елегантен контраст с тъмносиво. Комбинирайте с наситено червено или кобалтово синьо за супер модерна визия.
Синьо Миконос
Наситен нюанс на синьото, вдъхновен от гръцкия остров Миконос (емблематичният остров с къщи в бяло и синьо). Наситено кобалтово синьо със сапфирен оттенък, внасящ спокойствие и баланс в палитрата. Магнетичен цвят, който подчертава визията и излъчва изтънченост и класа. За нетрадиционни съчетания комбинирайте с останалите студени цветове (двата нюанса на зеленото) или носете с тъмносиво за модерна визия. Експериментирайте с каре и принтове в съчетание с ярко оранжево или изумрудено зелено.
Лилаво Асай
Дълбок нюанс на лилавото, който обогатява палитрата и придава тайнственост и екзотика. Тъмно, наситено лилаво като плодовете на едноименната палма, известни у нас повече като Акай бери. Опитайте този прекрасен нюанс в аристократично съчетание с изумрудено зелено или в чувствен контраст с наситено червено. Комбинирайте с тъмносиво за изискана визия или със сребристо за повече разкош.
Червено Самба
Красив нюанс на червеното, зареден с много енергия. Плътно, наситено червено в малко по-тъмни тонове от маково червеното, което беше модерно през лятото. Огнената Самба изпъква чудесно в комбинация с тъмни тонове – черно или тъмносиво и поставя вълнуващ акцент в облеклото за есента. Ако търсите неповторима визия пробвайте зашеметяващото съчетание: червено самба, лилаво асай и липово зелено.
Оранжево Кои
Прекрасен нюанс на оранжевото, вдъхновен от украските на японските риби Кои. Силен цвят с огнено излъчване, който внася ярък лъч светлина в палитрата за студените месеци. Комбинира се идеално с дълбоките тонове от палитрата (тъмносиво, тъмнокафяво, тъмнозелено) и създава ярък контраст с наситените цветове (изумрудено зелено, синьо миконос, лилаво асай)
Жив Наситен Пурпур
Зашеметяващо пурпурно в живи, наситени тонове с леки малинови оттенъци. Сложен цвят, който може да се определи визуално като нещо средно между малиново червено и цвят фукция в тъмнорозови нюанси. Придава чувственост и темперамент на палитрата. Съчетава се добре със студените цветове (изумрудено зелено и синьо миконос). Носете в магнетична комбинация с акай бери или в провокативно съчетание с оранжево кои.
Мъхово Зелено
Наситен нюанс тъмнозелено с леки жълтеникави оттенъци. Напомня за горски мъх и лишеи. Визуално се доближава до дълбоките тонове на цветовете каки и олива (маслено зелено). Опитайте мъхово зелено в съчетание с тъмносиво за стилна визия през есента, с изумрудено за повече нюанс или с пурпурно за повече контраст.
Кафяво Гарафа
Много дълбок нюанс на кафявото. Земен цвят, който навява асоциация за грънци от изпечена глина. Тъмнокафяво, почти докосващо черното, Carafe е подобен на черно-кафявото French Roast – водещ в миналогодишната палитра на Pantone за дамска мода есен 2012. Носете в съчетание с неутрални тонове за ежедневието или комбинирайте с тъмносиво в атрактивен вечерен тоалет. Опитайте и контраста кафяво гарафа - оранжево кои в свежа комбинация за есента.
Сиво Турбулентност
Наситено сиво в дълбоки нюанси. Много тъмно, почти черно сиво, което създава усещане за турбулентност. Цвят на бурно море, натежало небе и необуздани ветрове. Съчетава се чудесно както с ярки тонове, така и с по-тъмни. Подобно на другия дълбок цвят от палитрата (Кафяво Гарафа) е добра алтернатива на класическото черно, която дава възможност за интересни експерименти в облеклото.
http://prittywomanstyle.blogspot.com

Публикувана на
03 Януари 2014 година