Новина от категория Бг клюки
Архив на публикациите

Депутатки след ЧНГ карат на вода и салата

След като преди празниците депутати щедро разкриха какво ще сложат на коледно-новогодишната си трапеза, сега те споделят тайните си за отърваване от излишните килца.
Тайната на хубавата фигура на заместник-шефката на парламента Мая Манолова не е само ген.
Тя спазва строг режим, а когато календарът позволява – пости, съобщава „Труд”. През деня почти не яде. Най-много да си позволи няколко плода - предимно ябълки, кафе и евентуално лъжица мед. Вечерята задължително е лека - салата и понякога малко месо или риба.
Каквато и диета да се спазва обаче зам.-шефката на парламента съветва да не се забравя пиенето на вода. „Вода и салата. Вода и салата. Вода. Вода. И пак вода”. Това е формулата за сваляне на килограми и пречистване на организма на шефката на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова. Макар че е известна като майсторка в кухнята, депутатката от БСП признава, че винаги внимава какво и колко яде. Чувала е всякакви теории - за пет пъти ядене на ден, като количеството погълната храна трябва да се побира в шепите на човек; както и за целодневния глад и леката вечеря.
Нейната тайна обаче е в пиенето на много вода. Според специалистите това е най-безобидният начин за убиване на чувството на глад. Позволява си и две средноголеми салати. „По-важно от количеството е съчетанието между различните продукти”, казва Нинова. И е факт - зеленчуци и месо са по-добра диетична комбинация от домати със сирене. Така че салатата с пиле или риба тон е най-подходяща за сваляне на килограми.
Острието на ГЕРБ Цвета Караянчева също минава на строг режим веднага след празниците. Нейната тайна е пиенето на две чаши вода преди ядене - 30 минути преди обяд или вечеря. Същата процедура се повтаря около час след храненето. Според експертите, това е работещ метод за добро храносмилане. Пиенето на вода по време на самото хранене не е препоръчително. Денят на Караянчева започва съвсем обикновено - с горчиво кафе и плод. Преди тях тя пие чаша не много топла вода, за да задвижи организма. Пие две чаши вода и след половин час е на обяд. Старае се да яде около 12.30, но невинаги се получава. "Тайната е в разделното хранене. На обяд ям или салата с месо, или само някакво постно ядене. Но никога не смесвам месо с ориз или картофи”, разказва Караянчева.
Вечерята е съвсем лека - салата и понякога парче месо. Но има задължителен компонент - чаша червено вино, което е богато на антиоксиданти. За да има ефект режимът, герберката съветва да е съчетан с много движение./Блиц

Публикувана на
12 Януари 2014 година