Новина от категория България
Архив на публикациите

Гърмелият по офиса на Бареков арестуван

В столичното Четвърто районно управление „Полиция“ е задържан 27-годишният мъж, който снощи стреля по офиса на Николай Бареков, съобщиха от пресцентъра на МВР. Той е предал с протокол газов пистолет, законно притежаван.
Мъжът с инициали В. Р. е признал, че той е произвел изстрелите във въздуха, защото искал да изпробва новия си пистолет, който купил няколко дни по-рано. Вече бил подал и документи за регистрацията му.От МВР съобщиха, че снощи към 22:30 часа е получен сигнал за мъж, произвел изстрели на ул. „Йоан Екзарх” в София. На място са изпратени служители на 4 РУ „Полиция” – СДВР, които установили, че подалият сигнала е служител на охранителна фирма, охраняваща бизнес център „Хемус”. Той е разпитан в качеството на свидетел.
Пред полицаите охранителят заявил, че около 22:25 часа, докато е бил на работното си място, е чул изстрел, идващ от ул. „Йоан Екзарх”, за които е предположил, че е произведен от пистолет. Веднага е погледнал на монитора, на който в реално време се подава изображение от монтираните на фасадата на сградата камери за видеонаблюдение и забелязал, че на изображението от камерата, наблюдаваща ул. „Йоан Екзарх”, се вижда човек, който се движи по тази улица в посока ул. „Теодосий Търновски”. Вдигнал ръката си вертикално нагоре, като с пистолет е произвел още два изстрела, след което се отдалечил по улицата в същата посока. Охранителят дал подробно описание на мъжа.
На място е извършен оглед, при който са намерени и иззети три броя 9-милиметрови гилзи от пътното платно на ул. „Йоан Екзарх”. Извършената експертна справка е показала, че те са от газово оръжие.
"Това което се случи вчера е вече най-остро и най-провокативно. Смятам, че е имало очакване да съм кабинета и като чуя тези изстрели, да скоча по очи и да се крия под бюрото – това е било целта. Знае се, че обикновено съм в офиса до 23.00 часа. Но в случая синът ми беше с мен – това е сватбарски начин, който отвежда към заплашване, стресиране за хора, които са били с мен. Слагам бронежилетката не да се предпазя, а да се подиграя на извършителите." Това заяви Николай Бареков, който се появи с бронежилетка на извънредна пресконференция по повод на стрелбата срещу офиса на "България без цензура"/Блиц

Публикувана на
02 Март 2014 година