Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

Пролет/Лято 2014: Слънце и море в гардероба

Цветовите тенденции за Пролет/Лято 2014 идват с хармонично сливане на деликатни пастелни и ярки ярки, които заедно правят най-очарователните и балансиращи двойки. Чувствени, енергични и привлекателни, цветовете обещават да съживят гардероба. Описаните цветови тенденции се базират на известния Pantone Color институт.

Основно, цветовите тенденции за Пролет /Лято 2014 могат да се разделят на две големи групи: пастели и ярки. Въпреки своите противоречиви функции, те правят най-интересните цветови двойки, създавайки идеално балансиран модерен външен вид. Тези ефектни цветови групи включват следните модни нюанси:
Нежно синьо
Спокойната пастелна нотка на небесно синьото е най-горещата тенденция на новия сезон. Той идва в съчетание с други приглушени тонове това лято, както и се използва като неутрален цвят - база за по-нататъшни творчески цветови експерименти.
Бледо лилаво
Чувственото и изискано виолетово лале предизвиква женствено освобождение, меланхолия и романтизъм. Най-хубавото на този пастелен цвят е неговата гъвкавост, тъй като тя прави перфектни комбинации с почти всеки друг цвят, без да изглежда безвкусно или вулгарно.
Ментово зелено
Ментовото зелено е символ на спокойствието и тишината. То спада към групата на пастелните тенденции за сезона. Дрехите са както горни, долни и връхни, така и в комбинация с друг нюанс на зеленото прегръщате хладината на лятото. Той изглежда особено хармонично в комбинация с виолетово лале.
Пясъчно кафяво
Пролетта на 2014 г. се ръководи от пясъка и всички негови прозводни нюанси, включително бежово и кафяво. Този функционален цвят прави перфектни комбинации с ментово зелено, както и почти всеки друг цвят. Цветът определено може да се счита за изявление на добър вкус.
Гълъбово сиво
Цветовите тенденции за Пролет/Лято 2014 г. са завладяни от сиво и неутрални цветове. Може да се носи самостоятелно или в комбинация с бели, черни, светли и пастелни тонове.
Люто червено
Лютото червено поставя началото на следващата група на по-ярки цветове за Пролет 2014, инжектиране на малко страст, блясък и горещина във всички тези бледи неутрални и пастели за малко вълнение. Този цвят определено е неподвластен на времето.
Жълта фрезия
Жълтата модна мания продължава това лято също благодарение на изгарящия жълт тон, който идва, за да проясни мрачните гардероби след дългите зимни месеци. Този тропически, цветен, вдъхновен слънчев нюанс изглежда безспорно шик в съчетание с лютото червено, вашата особа излъчва сила и елегантност на макс.
Заслепяващо синьо
Определено сините нюанси властват в гардероба този сезон. Като започнем от индиго, морско синьо до океанско синьо. Силното и привличащо погледа зашеметяващо синьо е игриво смесено с нежно синьо, червено и много други цветове това лято, изглеждайки съблазнително и свежо.
Бяло или черно, а защо не и двете
Цветовите тенденции за Пролет/Лято 2014 определено ще бъдат непълни, без класическите бяло и черно. Те със сигурност са изключително модерни и през този сезон както самостоятелно, така и в симфония. Към тях може да добавите и малко цвят -пастелен или ярък.
Тенденциите този сезон са шик, класика и елегантност в едно. Но какъвто и цвят да изберете, не забравяйте да се съобразите с цвета наочите, косата и кожата и не на последно място с вашия вкус. Само така ще изглеждате модерни и свежи през летния сезон.
fashion.bg

Публикувана на
06 Март 2014 година