Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Коремните преси не топят мазнините

Ако смятате, че най-добрите упражнения за стегнат корем са коремните преси, то жестоко се лъжете. Нито те ще свършат работа, нито упражненията за бедра ще изгорят мазнините в областта на бедрата, твърдят убедено експерти от American Council on Exercise. Тези физически занимания със сигурност ще подсилят мускулатурата в съответните зони, но мазнините, натрупани там, няма да намалеят.
За изненада на мнозина най-доброто оръжие в борбата за плосък корем са кардио тренировките в комбинация със здравословна диета. За да се отървете от ненужните мазнини в областта на корема, само трябва да отделите по-малко от час на ден за умерена или високо-интензивна физическа дейност.
Кардиометоди за смъкване на излишните мазнини в областта на корема
Ходене, плуване, аеробика, спининг, групови спортове - почти всяка физическа дейност, която заема период по-дълъг от 20 минути, гори интензивно мазнини. Изберете спорт, който ви харесва, и започнете да тренирате – но без чести прекъсвания, защото те водят до забавяне на сърдечната дейност и намаляват скоростта на изгаряне на калории.
Разнообразието от физически занимания

Освен че трябва да подбирате упражнения, които ви допадат, добре е да се стремите и към разнообразие. Тялото се адаптира дори и към най-добрите упражнения за три до четири седмици, твърдят експертите от National Academy of Sports Medicine, САЩ. Това означава, че трябва да променяте времето, интензивността и тежестта на упражнението към по-висока, за да продължите да изгаряте същия брой калории.
Вместо да добавяте по километър към джогинга всяка седмица, сменяйте вида на кардио тренировка всеки месец: един месец тичане, следващия плувайте и карайте колело на третия. Друг вариант е да разпределите различните типове занимания през седмицата: Например през понеделник, сряда и петък да бягате, а през вторник и четвъртък да плувате или карате колело.
Жените трябва особено внимателно да подбират комплекса от упражнения. Опитайте например следното: легнете по корем, съберете краката в коленете и повдигнете тялото. Повторете тези движения 15 пъти. След това разтворете краката и легнете изпънати. Вдигайте едновременно краката, като опъвате ръцете напред. Повторете 10-12 пъти. И накрая – в легнало по корем положение вдигнете краката и ръцете, събрани заедно, и се полюлейте. Повторете 20 пъти.
Редовно изпълнявани, тези упражнения помагат не само за плосък корем, но и за здравината на кръста, гърба и седалището.

Публикувана на
06 Март 2014 година