Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Синът на убития с юмруци таксиметров шофьор от Пловдив: Лицето му беше размазано, като по филмите!

„Такъв кошмар, такъв ужас съм виждал само по криминалните филми. Лицето на баща ми беше на буквално размазано, беше страшно!”. Това каза в четвъртък пред съда в Пловдив Велизар Гачев, син на зверския пребития с юмруци и ритници таксиметров шофьор Методи.

63-годишният човек, когото всички свидетели определиха като извънредно кротък, добър и благороден човек, издъхна на 24 май през нощна миналата година. Тогава пияният и озверял Александър Скръчков не искал да направи път на тексито, което му подало сигнал да се отмести от пътното платно. Започнал да удря колата и счупил фара. Бай Мето излязъл да види какво става, но бил нападнат. Бил е като кървава пихтия от побоя. „Не виждах нито очите, нито лицето на баща ми, всичко беше само кръв, долната му челюст бе разцепена на две. Закарахме го в болницата, където претърпя две операции на главата, две на очите и една на челюстта. Милият, не можеше да говори, само с ръкостискане ни отговаряше на въпросите. Почина на 17 юни.”, разплака се синът Велизар.
Сълзите не спираха и от очите на вдовицата Катя. „Вижте го, все едно нищо не е направил, почерни семейството ни!”, нареждаше тя.
Велизар и брат му останаха потресени от твърденията на Александър Скръчков, че не той е извършил зверството. Момчето, което е било с него - Христо Марков, обаче потвърди, че именно Александър е бил таксиста. На свидетелската скамейка се изправиха двама колеги на бай Мето. Единият е бил потърсен за помощ от Методи веднага, когато е бил нападнат. Но връзката прекъснала. Бай Мето успял само да каже къде се намира и какво става, но от притеснение и паника объркал имената на улиците. Все пак колегите тръгнали да го търсят. Когато го открили проснат, пребит и безжизнен на тротоара, убиецът му бил вече избягал, подгонен от съсед. „Беше нещо, което сънувам всяка нощ, беше отвратително, страшно, беше ужасно.”, заяви пред съда Петко Ганчев, който пръв е открил колегата си в кръв. Другият колега - Красимир Стоянов, който е и съсед на бай Мето, успя само да промълви: „Беше кървава пихтия, потресен съм и до днес!”.
20 години при строг режим ще лежи в затвора Александър Скръчков. Това реши Окръжния съд в Пловдив. 34-годишният подсъдим трябва да плати 80 хиляди лева на вдовицата, 80 хиляди на големия син Велизар и 70 хиляди на малкия- Пламен. При прочита на присъдата убиецът запази каменно изражение, нито за миг не изрази съжаление и не пророни дума./Блиц

Публикувана на
06 Март 2014 година