Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Д-р Емилова: Не яжте пилешко, вредно е!

"Ако говорим за бройлерите – вредно е!, заяви диетоложката д-р Емилова в интервю за агенция Пик. - Не е тайна, че за да стане бройлерът годен за продажба, му трябва растежен хормон. Няма какво птицевъдите да ни заблуждават - благодарение на него за нула време пернатото добива големи размери и се търгува за повече пари.
Напълно естествено е, че тези хормони чрез яйцата и месото на птиците попадат в организма на човека и си вършат всичките опустошителни действия. Не препоръчвам пилешко месо в диетите! То съдържа и много антибиотици. Никога не бива да забравяме, че от излюпването на пиленцата, до заколването на голямата птица, тя всеки ден е третирана с много вредни за човека антибиотици.
Може да се консумира и пилешко, но само от домашна кокошка! Която живее на свобода и кълве зрънца на двора. Или крехко телешко, което за жалост трудно се намира и наистина е скъпо.
Разбира се, че закуската е вредна! Аз от 21 години сутрин изпивам само чаша вода или билков чай с мед. Най-много да хапна и някой плод. Оставете твърденията ,че сутрин човек трябвало да се натъпче с храна, че да му държала влага през целия ден. Това е отживяло и напълно погрешно схващане. Нека не затормозяваме стомаха си от ранните часове на деня, да му дадем шанса да почива, като внимателно го пълним само с избрана храна.
Никога не бива да посягате към бялото брашно и бялата захар, запомнете го от мен! Имам пред вид храните, които ги съдържат. Те най-много вредят на фигурата. Забравете и изкуствените подсладители, които са химикали и от тях също сериозно се надебелява.”/Новинар

Публикувана на
06 Март 2014 година