Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Спонсор на Гоце има 2 частни села

С 2 частни села се е сдобил един от маститите спонсори на бившия президент Георги Първанов - Красимир Михайлов, пише "Телеграф". Към момента Краси Свинаря или Паргов, както е известен също скандалният собственик на мината убиец "Ораново" е ковчежник на Гоце.
Той е горд притежател на целите землища на радомирските села Поцърненци и Беланица, но упорито продължава да изкупува и нивите в още 6 населени места в Пернишко.Това показала проверка на изданието в имотния регистър на страната. Данните в него сочат, че за последните 10 годин Свинаря и вече бившата му съпруга Теменужка Георгиева са успели да се сдобият с 28 000 дка ниви, градини, гори, ливади и пасбища в района на миньорския град. За справка това е четворно повече от размерите на малък град като Мелник например.
Стартът на целия процес на изкупуване е даден през 2005 г., като сделките са минавали главно през тогавашната му съпруга. Впоследствие двамата се развеждат и поделят придобитото имане.
Огромна част от парчелите в Поцърненци са придобити само с една сделка през 2011 г. Тогава 82-годишният Калоян рунов продава на Теменужка впечатляващите 10 499 дка на фрапиращата цена от 2100 лева или 20 ст. на декар. Има и доста случаи, при които възрастни хора са дарявали на Теменужка имотите си. Тя получавала дарението на част от парцел,след което в същия ден или ден по-късно и останалите собственици й продавали другите части. Дали възрастните хора доброволно са дарявали или вследствие убеждение от внушителни здравеняци от ударните бригади на Красимир, остава загадка, според „Телеграф”. /Блиц

Публикувана на
07 Март 2014 година