Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Диетолог: Тровят децата!

Синьо хапче миша отрова, попаднало в млякото за закуска в детска градина, разбуни духовете. „Тровят ни децата!", писнаха майки и бащи. Кой е виновен за попадането на отровата още се издирва. Специалист по храненето изригна:
„Да, тровят децата в детските заведения. И не става въпрос за инцидента с истинска отрова. Тровят ги от сутрин до вечер с неподходяща, с вредна и опасна за детския организъм храна! Като с истинска отрова".
Забраните за мазно, за пържено не свалят от менюто „филията с масло", което най-често е маргарин, коматчета, намазани с лютеница - тъпкана с нишесте. Както и ужасяващата почти всекидневна попара за закуска, надробена с бял хляб и поръсена с бяла захар. „Така да започне денят в храненето на невръстно дете, е чиста отрова, убийство" - възмущава се диетологът.
За следобедна закуска в детското меню фигурират „готови закуски" - кифли, банички, тутманици - мазни и с нещо подобно на сирене. Специалистът по хранене е категоричен, че малчуганите по никакъв начин не трябва да се хранят преобладаващо с тесто, нишесте, маргарин, бяла захар, бяло брашно./Vsekiden

Публикувана на
17 Март 2014 година