Новина от категория Зелен дом
Архив на публикациите

10 млн. цветя в градините Ал Айн

Градините Ал Айн са най-големия цветен парк в света, който държи и световния рекорд на Гинес за най-много висящи кошници с цветя - общо 2968 броя. Разбира се, къде другаде може да се намира освен там, където всичко е най, най и по много - Обединените арабски емирства. Градините носят знаковото име Ал Айн Парадайз и са разположени в не голямото едноименно градче. Всеки, имал шанса да ги посети споделя, че наистина се пренася в един цветен рай насред пустинята.
Парка заема площ от над 22 000 кв. м и е дом на близо 10 милиона цветя. Около 2400 кв. м. са пешеходните алеи, а всичко останало е спиращ дъха цветен килим от растения, дошли от различни точки на земното кълбо.
Едни от най-големите забележителности на Ал Айн Парадайз са огромната цветна пирамида и 12-метровото цветно копие на Айфеловата кула, осветени със сложна и създаваща невероятни светлинни ефекти система.
За зелените площи се използват всички възможни методи за напояване и засаждане на нови растения. За специалната грижа, която трябва да се полага за някой застрашени от изчезване екземпляра се назначават само най-квалифицирани кадри. Персоналът обаче не разкрива нечовешките усилия, които полага, за да поддържа цветята при неблагоприятния климат в Обединените Арабски Емирства.
Паркът е креативен проект на озеленителната фирма Akar. Входът за него е свободен.

Публикувана на
30 Април 2014 година