Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

5 лесни начина да отслабнем

Отслабването съвсем не е толкова лесна задача, колкото може да изглежда на тези, които никога не си поставяли тази цел. Процесът предполага на първо място наличието на силна воля и някои лишения, които без съмнение създават дискомфорт.

Каквото и добро да се говори за веселия характер на пълничките жени, мъжете все пак предпочитат стройните - доказано! Те подсъзнателно избират именно такива, тъй като човешката психология е устроена така - наднорменото тегло се смята за здравословен проблем, а мъжът иска да има здрава жена. Въпреки всички “вариации” еволюцията не можеда бъде победена.
Предлагаме ви няколко съвета на специалистите от изключително популярния сайт ediets.com, които са извлечени от практиката и доказано работят:
1. Купете си кантар
Въпреки се съществуват стотици начини за отслабване, броят на хората, страдащи от затлъстяване, не намалява и тенденцията у нас го доказва. Диетите не са подходящи за всички, лекарствата и добавките не са достатъчно ефективни, а за някои от тях дори има съмнения, че вредят. Спортуването е прекрасен начин за отслабване, но не всички притежават волята или желанието за това.
Ако си купите кантар (желателно е той да бъде електронен), ще можете да наблюдавате промените в теглото си с точност до 100 грама. Теглейки се всеки ден по едно и също време, ще можете да разберете какво точно ви кара да пълнеете и какво способства за отслабването ви. А това ще ви помогне да контролирате ефективността на различните диети и методи, които използвате.
2. Упражненията
Всеки знае аксиомата за намаляване на теглото – трябва да се изхабява по-голямо количество енергия, отколкото получаваното с храната т.е. трябва повече да се движим.
Най-добре е да започнете тренировките у дома. Веднага след събуждането си, правете упражнения в продължение на 15-20 минути. Кантарът ще ви докаже, че само от това може да се отслабне с 50-70 г за един ден.
В продължение на 30 минути всеки ден правете и разходки. Използвайте всяка възможност да повървите пеша.
3. Как да се храним
Започнете да закусвате (дори да не ви се яде), но не много обилно.
Откажете се от употребата на сладките изделия през деня и отдайте предпочитания на плодовете – най-вече ябълките.
Старайте се да обядвате пълноценно, но винаги ставайте от масата с леко чувство на глад.
Вечерята трябва да бъде най-лекото ядене за деня. И задължително поне 2-3 часа преди лягане.
Ако спазите и тези съвети, ще отслабнете с още 50 грама за деня.
4. Да форсираме резултата!
За основно средство винаги се е смятала парната баня (сауната) и натриването на тялото с терпентиново масло (което се прави от борова смола). При попадане върху кожата то разтваря порите и капилярите, човек се поти силно, тялото се нагрява както при активни спортни занимания.
Резултатите показват, че след подобна процедура може да се отслабне с 3-4 килограма за месец.
Във Франция пък са популярни ваните с борова смола, които заставят кръвта да тече 2-3 пъти по-бързо, а наблюдения показват, че след месец редовни процедури теглото намалява с 5-6 килограма. Ваната трябва да се взима поне веднъж на два дни по 15 минути.
5. Как да намалим апетита си
В процеса на отслабване е нормално апетитът силно да се повиши. Съществуват билки, които могат да ви помогнат: ленено семе, кипрей (върбовка), водна леща (лъчевица). Те ще ви помогнат са се справите със “стреса” след 18 часа и ще способстват за вашето отслабване с още 1,5-2 килограма.
http://www.zdrave.bg

Публикувана на
06 Юли 2014 година