Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Мутра се заканва на доброволец, че ще изнасили жена му пред децата му

Доброволец от наводненията в Бяла Слатина беше заплашен от местен бабаит с убийство и саморазправа със семейството му. Георги Спасов, по-известен като Ячовеца, изригнал срещу Пламен Цонков, след като доброволецът минал през локва и го опръскал.

Разправията станала на 2 август, след като Цонков се включил в подпомагането на пострадалите при наводненията във Врачанско. Без да се притеснява от присъствието на полицаи, Ячовеца изригнал като заявил на Цонков, че ще го "унищожи", съобщава OFFNews.bg. "Каза ми, че ще изнасили жена ми пред децата", разказа Цонков. В резултат на разправията, той се принудил да премести жена си и децата му в друго населено място.
"Подал съм жалба в МВР и прокуратурата. Поискал съм и бронежилетка, защото се притеснявам за живота си", разказа Цонков.
След разправията между двамата, в понеделник срещу вторник сутринта (5 август) неизвестни подпалили микробуса му, който Цонков бил паркирал пред дома си. Колата е изгоряла на пълно. Същото щяло да се случи и с джипа му, с който Цонков помагал при наводнението. От пълно опожаряване го спасило преминаването на патрул на СОТ, който успял да угаси пламъците, обхванали предната гума на джипа.
Цонков не крие, че неведнъж е имал разправии с Ячовеца, който е родом от Враца. Според него омразата на Спасов е заради бизнес интереси. Двамата са имали спречквания, като веднъж Ячовеца разбил устните на Цонков.
От прокуратурата не дадоха допълнителна информация по случая с аргумента, че говорителят е в отпуск. /Блиц

Публикувана на
11 Август 2014 година