Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Рапърът Колумбиеца: Шоубизнсът в България се свежда до к.рви, педали и наркомани!

Култовият рапър Колумбиеца прави своя дебют на 12-годишна възраст с парчето „Текила“ на брат му М’глата през 1995 г. Малко по-късно основава бандата R.I.P. (съкратено от „Почивай в мир“ ).
И въпреки че жанрът е в явен подем, един от бг-основателите му се кани да емигрира.
- Като се каже рапър, хип хоп музика, хората си представят наркотици, някакви невъзпитани гамени...? Доколко се вписваш в един такъв имидж?

- То хората си представят това наистина, но това е музика, която е родена на улицата. Разказва уличния живот и затова е нормално да е така. Аз доколко се вписвам в това? Сериозен човек съм, занимавам се със сериозен бизнес, имам музикална компания, построил съм много неща. Съвсем скоро се събрахме всички рапъри и направихме Българска хип хоп асоциация. В нея членуват над 200 човека. Най-големите имена се качихме на една сцена, доказахме, че сме единни.
- Ти си и изпълнител и работата ти е свързана с нощния живот и вероятно си виждал доста неща. Кое те е впечатлило или шокирало най-много?
- Аз съм виждал всякакви неща. Но мен като цяло ме впечатляват хората – те цял живот опитват да се харесат на някого, плащат за това нещо, пък никога не го получават. Например с една от моите песни имам 1 милион гледания, които са истински, реални. Защото хората си плащат, за да им въртят песните, а аз не съм платил една стотинка. Милиони гледания имам, хората ме обичат, срещат ме по улиците много жени и фенки. Случвало се е да ми скачат направо, да ме нападат по тоалетни, направо нещо страшно е!
На какви ли не странни места съм давал автографи - по гащи, по голи тела... Направо са влизали в тоалетни след мен...
- Промени ли се през последните години шоубизнесът в България?
- Шоубизнсът в България за съжаление се свежда единствено до к*рви, педали и наркомани. Четири-пет артисти държат монопол. И тук, както и в цялата ни държава, дали в банковото дело, дали в енергетиката или в музиката, има монопол и затова държавата ни е задушена и е на това дередже...Няма бизнес, няма пари... Защото държавата не работи. Още малко - и край! Събирам всичко и... Аз тук правя последни неща и ако не се промени ситуацията в страната, си събирам багажа и емигрирам! Махам се! Тук трябва да си някакъв изрод, за да успяваш да изкараш два лева... Няма как да тръгнеш да правиш реален бизнес – или ще дойдат някакви мутри да те рекетират, или държавата ще ти пречи по всякакъв начин...Имам много приятели в Испания, бих отишъл там.
- Може ли един рап изпълнител да се издържа в България само от музика и участия? Колко средно е заплащането на един такъв музикант у нас?
- Може, защо да не може!? За мен е упадъчно това да се участва по дискотеките. Ти като извъртиш България - и толкова! 1000-2000 лева да вземеш, за мен това е кръчмарска работа и не го харесвам. Сега има някакви митове – говорят, че взимат някакви хиляди...
Това за мен е абсолютен мит! Как ще вземеш 5000 лева от една дискотека - та тя трябва да направи 30 000 лева оборот! Това за мен е някакво оправяне на пари... Да не говоря, като кажат някъде 15 000 лева – по 5000 лева за три певици, които щели да пеят вечерта. То е смешно даже да си го помисли човек! Трябва всеки човек да изхарчи по над 200 лева вътре, и пак няма да се върже сметката. Малко намирисва цялата работа. Тук схемата е друга - „гърбят” спонсорите – хващат някоя голяма популярна фирма, „изгърбват” я, взимат й парите, правят един клип... /Блиц, със съкращение

Публикувана на
12 Август 2014 година