Новина от категория България
Архив на публикациите

Велизар Енчев напусна групата на Патриотичния фронт

Велизар Енчев напуска парламентарната група на Патриотичния фронт. Той обвини съюза на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов в тотална подмяна на ценностите и предизборните обещания. Енчев се разграничи и от "ксенофобските прояви" на коалицията между НФСБ и ВМРО.
"По време на предизборните кампании в последните 18 месеца представителите на НФСБ в нито един момент не заявиха на своите избиратели, че в Народното събрание ще се коалират с ГЕРБ и Реформаторския блок, чиито идеологически платформи нямат нищо общо с идеите и програмата на Националния фронт за спасение на България", заяви Енчев в декларация. Според него така съюзът е излъгал над 240 хиляди българи, повярвали му.
Велизар Енчев беше единственият депутат от ПГ на Патриотичния фронт, който гласува срещу избирането на Бойко Борисов за министър-председател и неговото правителство, както и срещу избирането на Цецка Цачева за председател на Народното събрание.
"В медийните си изяви преди изборите на 5 октомври т.г. лидерът на НФСБ Валери Симеонов нееднократно посочваше, че е "без значение кой ще управлява, кой ще е министър-председател, как ще се казва министърът на икономиката, министърът на транспорта или който и да било друг, а е важно да има програма, около която да има обединение за спасението на България", припомни. Велизар Енчев.
Той подчертава, че като приема парламентарното партньорство на Реформаторския блок, Валери Симеонов приема и присъствието в него на Корман Исмаилов, Симеонов еднолично реши да оспори назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. "След като твърдеше, че имената на министрите и заместниците му нямат никакво значение, сега той прави точно обратното, което свидетелства за липса на елементарна политическа последователност", коментира още той.
Велизар Енчев се обяви и срещу опитите на Валери Симеонов да контролира и налага собствената си воля над депутатите от Патриотичния фронт. Заради амбициите си той е поискал от всеки депутат в групата да подпише молба до председателя на НС за напускане на парламента. Въпросната молба, в която не е посочена дата, може да бъде внесена от Симеонов в отдел "Деловодство" на НС, ако депутатът не му е лоялен.
Той отбелязва, че в нарушение на Правилника за работата на групата, след 7 ноември ръководството системно го изолира от вземането на решения за дейността ни в Народното събрание, което блокира пълноценната ми работа като депутат./Vsekiden
Сн.: БГНЕС

Публикувана на
30 Ноември 2014 година