Новина от категория България
Архив на публикациите

Георги Гергов: Стига сме мишкували и сме заблуждавали хората!

Никой от ръководните кадри в БСП не е последвал до днес призива на доскорошния лидер на партията в Пловдив Георги Гергов да подаде оставка. Това сподели самият той в предаването "Тази сутрин" по bTV. Преди да си подаде оставката Георги Гергов потърсил Михаил Миков, който по това време бил в Стара Загора на някакво мероприятие, за да му сподели намерението си.
" Жоро, недей сега, не избързвай, нека си поговорим", казал му Миков, но Гергов не променил решението си.
„Миков го е избрал конгресът, мен ме е избрала градската конференция. Нека сега пак на конференция решат ставам ли за лидер, искат ли ме, или да сложат някой друг. Има толкова много други и млади, и способни.”, обясни Гергов решението си.
Според него оставки трябва да подат всички ръководни кадри на БСП от председателя до областните управители и да се върви на конгрес. „Стига сме мишкували и сме заблуждавали хората. За каква промяна говорим, като само се роят разни кръгчета. Цялата партия е станала на кръгчета. Сега и Манолова щяла да си прави кръгче. Айде стига с тия щуротии.”, каза Гергов. И уточни в отговор на въпрос защо не търси отговорност от Станишев, че по негово време е имало ред, дисциплина и яснота, а сега, вече три месеца, няма никакви признаци от това.
За отношенията между БСП и бизнеса Гергов не скри, че партията е получавала подкрепа от бизнесмени, но идвайки на власт високомерно ги е загърбвала. Според него е по-добре успял човек да влезе в политиката, отколкото бизнеса да си купува разни мушмороци и да ги прави партийци. Ако се върне Цветан Василев и проговори, майко мила...., намекна по този повод Гергов. Той не отговори директно, кой е този партиен функционер, който взимал 40 000 евро от КТБ, защото там ще трябва да се дават 4 милиарда лева и това е важното./Блиц

Публикувана на
01 Декември 2014 година