Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

В заблуда сме кой от коя зодия е

Хората живеят в пълна заблуда за зодиакалния си знак, тъй като звездите са променили позициите си, съобщи Би Би Си. Според проучванията на учени съзвездията са се преместили с цял месец заради „люлеещият се” ефект на Земята, предизвикан от Слънцето и Луната.Ако например някой е роден в края на януари и до сега си е мислил, че е зодия Водолей, то всъщност е роден под знака на Козирог. Така 86% от хората са с различен зодиакален знак от този, който смятат, че е техният.
Зодиите са открити от древните гърци и са определени спрямо позициите на звездите тогава. Сега обаче тази подредба е променена и затова зодиите са се изместили с цял месец. Според изследователите на проблема има и тринадесета зодия, наречена Змиеносец, която обхваща периода от 30 ноември до 18 декември.
Така има и хора, които дори не подозират, че са родени под напълно нов и непознат знак.
„За нас, астролозите, тази промяна не е проблем. Знаем, че има изместване на зодиакалните съзвездия с 10 градуса. Затова някои хора, които са родени на границата на два знака са преминали в предходния. Ние обаче работим със зодиакални знаци, както и с 10 планети, затова нашата точност не е под въпрос”. Това е коментирала за „Телеграф” топастрологът Оксана. /Блиц

Публикувана на
25 Март 2015 година