Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Тотев ще вдига нова детска градина

Община Пловдив обявява обществена поръчка за строеж на нова сграда на ЦДГ "Чайка". Тя е на стойност 3,5 млн. лева, като в сградата ще се помещават 200 деца. ТяНовата ще има просторни спални, физкултурен салон, плувен басейн, собствена кухня и четири детски площадки отвън. Ще е на ул. „Славянска“, до кръстовището на бул. „Източен“ и „Христо Ботев“.
Старата сграда е затворена, защото е опасна, а децата са преместени в подблокови пространства. На нейно място ще се изпълнява одобреният проект на арх. Константин Божков.
Новата ЦДГ „Чайка“ ще бъде завършена до началото на занятията през 2016 г., каза кметът Иван Тотев. Изграждането, както и разширението на ЦДГ „Каменица“ ще позволят на общината да започне да премества децата от подблоковите градини в самостоятелни сгради.
Градоначалникът пресметна, че от началото на неговия мандат в Пловдив допълнително са разкрити 1500 места в детските заведения - на бул. „Марица“ 53, в новото крило на ОДЗ „Космонавт“, филиала на ЦДГ „Перуника“ на ул. „Лъджене“, новите детски ясли в Тракия и новата ЦДГ „Котаракът в чизми“ в „Южен“.
Прием вече е обявен в ЦДГ „Мир“ в район „Западен“, която е пред завършване, и за забавачката на ул. „Вратцата“ в „Изгрев“.

Публикувана на
04 Май 2015 година