Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Бившият кмет Шишков я карал през къра

Над 2 млн. лева са щетите за община Родопи, нанесени от бившия кмет Йордан Шишков, заяви адвокатът на общината Нели Симеонова преди процеса срещу Шишков, който започна в Окръжен съд.

Най-голямата далавера е с фирмата на бившия банкер, сега емигрант в Белград - Цветан Василев, Интегрирани пътни строежи. Над 30 000 лева плюс лихвите от 13/04/07 досега са изплатени заради скандален ремонт на ул. Бор в Брани поле, след като улицата е била асфалтирана изцяло година по-рано - през 2006-та. Сделката е без проведена процедура по Закона за обществените поръчки и без каквото и да е основание за извършване на повторно асфалтиране.
За канала на ул. Александър Стамболийски в село Цалапица Драгиев и ко е получила 282 хиляди лева плюс лихвите от 07/11/07.
Други 527 хиляди лева са подарени на Интегрирани пътни системи в последната година от втория мандат на Шишков - с договор от 17/01/11 по скандалната поръчка за пътя към Дедево, за който са сключени 2 паралелни контракта.
Адвокатът на Шишков Слави Димитров пледира за давност на щетите.
Не може да става въпрос за никаква давност, контрира го Нели Симеонова. Сумите са изплатени през 2014 и началото на 2015-та, посочи тя.
Изпълнителните дела срещу община Родопи продължават и в момента, каза и обкръжен прокурор Росен Каменов. Вредата е огромна, смята той.

Публикувана на
09 Юни 2015 година