Архив на статии от категория -> Доктор

Хапвайте си сланина, полезна е

Хапвайте си сланина, полезна е

Казват, че тази 100% мазнина трябва да бъде включена в менюто, особено ако човек има сериозни заболявания. Учените отдавна се опитват да разберат дали е полезно за хората да приемат тази животинска мазнина или не.
Какво съдържа сланината?
Мазнини - да. Но цялата тази мазнина е триглицериди - наситени мастни киселини: линолова, линоленова, арахид...

Болести, които лекарите усещат по миризмата

Болести, които лекарите усещат по миризмата

Едва ли има човек, който смята, че неприятната миризма на тялото е нещо нормално. Но малко хора знаят, че при много сериозни заболявания промяната на телесната миризма е един от ранните симптоми. Така че за всяка нехарактерна миризма в тялото ви трябва да се консултирате с вашия лекар за точна диагноза.
Ще ви разкажем какви болести лекарите могат да идентифицират по миризма.

Д-р Емилова мина на диета с грозде

Д-р Емилова мина на диета с грозде

Д-р Людмила Емилова преди дни навърши 79 години, но възрастта за нея продължава да бъде просто цифра. Диетоложката е лекар с три специалности – вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като на младини изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната м...

Учени разкриха как се успокоява плачещо бебе

Учени разкриха как се успокоява плачещо бебе

Учени от Япония и Италия публикуваха резултати от проучване, което показва оптималния начин да се успокои плачещо бебе, съобщи ЮПИ.
Това се постига, ако родителите вземат бебето на ръце, спокойно го разхождат около пет минути и след това седнат и продължат да гушкат детето още пет до осем минути, пишат авторите на изследването в сп. "Карънт байолъджи".

"Ср...