Архив на статии от категория -> Доктор

Чувствате се уморени и депресирани? Кой орган трябва да изследвате

Чувствате се уморени и депресирани? Кой орган трябва да изследвате

През всеки сезон всички можем да почувстваме липса на енергия: недостиг на витамин D, стрес, който също обикновено е по-висок през зимата и дори сухият въздух в апартамента може да ни направи по-уморени и по-малко активни. Но ако ден след ден усещате, че вътрешната ви “батерия” е на път да свърши, време е да посетите лекар.
Постоянната отпадналост мо...

Как да изгорите 100 калории за 10 минути

Как да изгорите 100 калории за 10 минути

Оказва се, че 10-минутните фитнес тренировки са също толкова ефективни, колкото по-продължителните, важна е интензивността. Как да изгорите 100 калории за 10 минути?
Нямате време за упражнения и колкото и да се опитвате да спазвате фитнес режим, все не ви се получава?Предлагаме ви супер разнообразна 10-минутна кардио тренировка, с която ще изгорите 100 калории. Не забравяйте стреч...

Над 150 г месо на ден опасни за здравето

Над 150 г месо на ден опасни за здравето

Месото съдържа протеини от животински произход, които са ценен източник на незаменими аминокиселини за човешкия организъм. Но не е необходимо да се консумира този продукт в големи количества; достатъчно е от 50 до 150 грама месо на ден. Андрей Бобровски, диетолог, кандидат на медицинските науки и доцент в Медицинския факултет на Санктпетербургския държавен университет, разказва колко ч...

6 неща, които изпиват енергията ни всеки ден

6 неща, които изпиват енергията ни всеки ден

Според специалистите, енергийното изтощение е изключително опасно. По думите им, ако човек постоянно се излага на негативни външни влияния, биополето му ще спре да функционира нормално. Затова те посочват нещата, на които всеки трябва да обърне внимание, ако не иска да съсипе себе си и живота си.
Комуникация с неприятни хора
Често се налага да общуваме...