Архив на статии от категория -> Доктор

Новите норми за пулс според възрастта

Новите норми за пулс според възрастта

Сърдечните удари в минута, наречени пулс, са важен и надежден начин да разберете състоянието на сърцето си и целия кръвен поток. Много хора често мерят пулса си, а в тази модерна епоха има и мобилни приложения, които правят това чрез пръстови отпечатъци. Не всеки обаче знае каква е нормалната стойност, тъй като тя варира от човек на човек.
По принцип нормата за възр...

Къпе се рядко, но не смърди

Къпе се рядко, но не смърди

27-годишната Аела от Айдахо твърди, че се е къпала само 37 пъти през 2022 година и въпреки това не смърди.
И докато някои ѝ казват, че просто е „свикнала“ със собствената си миризма, тя добавя, че дори не използва крем за тяло, защото живее във влажна зона, което помага на кожата ѝ да остане свежа.

Аела е активна в социалните мрежи. В отговор на критик, който п...

С лъжица можем да проверим какви болести имаме

С лъжица можем да проверим какви болести имаме

Всеки от нас иска да бъде здрав възможно най-дълго. Здравето е единственото нещо, което не се купува. Ето защо, е толкова безценно.
Разбира се, само специалист може точно да определи дали в момента страдате от някакво заболяване или сте напълно здрави. Но има някои трикове, благодарение на които можете самостоятелно да определите дали имате здравословни проблеми.

Заплашва ни камилски грип

Заплашва ни камилски грип

Лекарите трябва да бъдат бдителни, когато става дума за хора, завръщащи се от Катар, особено след края на Световното първенство по футбол. Пътешествениците могат да проявяват симптоми, характерни за камилския грип.
Това е заболяване, произхождащо от семейството на коронавирусите. Това е Близкоизточният респираторен синдром (MERS), вирусно респираторно заболяване, кое...