Архив на статии от категория -> В общината

Пак вдигат трошки в район „Северен“

Пак вдигат трошки в район „Северен“

Акция по репатриране на стари автомобили бе проведена в район „Северен“. Отстранени са изоставените коли от следните адреси: бул. „България“ 20, 44, 68, 74, 78, бул. „Дунав“ 89 и ул. „Гонда вода“ 24.

„С поредната акция по репатриране освободихме още 8 места.По този начин постепенно решаваме важния въпрос с паркирането, като вдигаме излезли от употреба МПС-т...

Отлагат картите за безплатно пътуване на деца

Отлагат картите за безплатно пътуване на деца

Издаването на картите за безплатно пътуване на децата до 10 години в пловдивския градски транспорт се отлага с 10 – 15 дни. От общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" предприеха всички необходими действия това да започне още на 1 февруари. Оказва се обаче, че бланките за попълване трябва да бъдат отпечатани от БНБ.
"Молим гражданите за извинение. Едва сега пристигна образ...

Зико готов да даде още много милиони за Колежа и „Лаута“, а 5 млн. за най-голямото стрелбище НЯМА

Зико готов да даде още много милиони за Колежа и „Лаута“, а 5 млн. за  най-голямото стрелбище НЯМА

Кметът Здравко Димитров навярно тия дни сънува кошмари на тема Колежа и „Лаута“. Предполага се, че е наредил на общинарите да търкат по цял ден талончета от тотото. Белким им се падне печалбица, че да съберат недостигащите още 22.5 млн. лв. за довършването на стадиона на „Ботев“ и 32 750 000 лв. за „Лаута“. Феновете здравата са го притиснали, заканвайки се: „Зико, гърмиш!“.
Динко...

Как да не плащаме повече нито лев за ток вкъщи

Как да не плащаме повече нито лев за ток вкъщи

Нова серия облекчения при инсталацията на малки фотоволтаици за покриви на къщи вече са факт, след като депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за устройство на територията. Това е важна стъпка за новите проекти, защото от 1 февруари домакинствата ще могат да получат пари за фотоволтаични системи за подгряване на вода или изграждане на покривни соларни централи за производ...