Архив на статии от категория -> В общината

Курбан за здраве раздаде Стоян Алексиев

Курбан за здраве раздаде Стоян Алексиев

Курбан за здраве и благополучие по случай празника на Св. Йоан Рилски Чудотворец раздадоха днес в двора на църквата, носеща името на българския светец, от администрацията на район „Северен”.
Храната бе осветена от енорийски свещеник Христо Батинков. Кметът на района Стоян Алексиев поздрави миряните и раздаде пилешки курбан на над 300 души.

Разчистват джунглата в река Марица

Разчистват джунглата в река Марица

Джунглата на река Марица трябва да бъде разчистена следващата година. Това обеща кметът Здравко Димитров. 
Той припомни, че става въпрос не за козметично подкастряне, е за разчистване на бреговете и островите с багер – така както бе направено за последно през 2005 година.
Тогава то излезе малко над 4 милиона лева. Вероятно и сега сумата ще е от този порядък.
В момен...

„Спешно отделение“ пред общината

„Спешно отделение“ пред общината

Пространството пред Община Пловдив се превърна в импровизирано „спешно отделение“. Аптечки, марли, ръкавици и шишета със спирт бяха разпръснати по земята. Всъщност това е част от демонстрация на БЧК – Пловдив как се дава първа помощ на пациенти със сърдечен арест с автоматичен дефибрилатор. По този начин от червения кръст отбелязаха Международния ден на рестартирането на сърцето.

Довечера спират движението по два булеварда

Довечера спират движението по два булеварда

Движението на пътни превозни средства се спира тази вечер от 19:30 до 22:00 часа по бул. „Шести септември“ – от кръстовището с бул. „Руски“ до кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“, и по бул. „Цар Борис III Обединител“ – от кръстовището с бул. „Марица“ до кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“. Причината е постъпило в Община Пловдив уведомление за организирано протестно шест...