Архив на статии от категория -> В общината

Две нови пешеходни пътеки в „Западен“

Две нови пешеходни пътеки в „Западен“

Одобрени са проектите за изграждане на две нови пешеходни пътеки в „Западен“. Те ще се намират на възлови места в района, като трябва да осигурят безопасното придвижване на гражданите, съобщи кметът Димитър Колев.
Едната пътека ще бъде на булевард „Свобода“, в участъка между бул. „Копривщица“ и ул. „Владивосток“. Тя ще е срещу пресечката на улица „Инженер Стефан Христов Гешов“ и ще осигури бе...

Започна изграждането на кръстовище на две нива до Водната палата

Започна изграждането на кръстовище на две нива до Водната палата

Изграждането на чаканото с години кръстовище на две нива до Водната палата стартира с първа копка днес. Пробивът до Водната палата е едно от най-важните пътни съоръжения, заложено в Общия устройствен план на Пловдив. Това е първото кръстовище на две нива, което се изгражда в Пловдив след завършването на надлез "Родопи" през 1999 година.
След изграждането му се очак...

Днес започват да пробиват под Водната палата

Днес започват да пробиват под Водната палата

Днес започват строителните дейности по пробива под Водната палата в Пловдив. Транспортният възел между булевардите „Цар Борис III Обединител“ и бул. „Марица – юг“ ще стане на две нива и ще се премахне сегашното кръгово. Затваря се за движение част от крайбрежния булевард от кръговото до ул. „Никола Войводов“. Алтернативно пловдивчани ще могат да използват бул. „Шести септември“. От ОП „Организаци...

Зико обяви частично ивънредно положение в Пловдив

Зико обяви частично ивънредно положение в Пловдив

Спешно почистване на коритото на Марица в Пловдив предприема Община Пловдив. За целта местната администрация е обявила обществена поръчка за 1,5 млн. лева с ДДС. Днес Община Пловдив е обявила процедурата по договаряне без предварително обявление, като срокът изтича утре, а срокът за извършване на дейностите е 90 дни.
Процедурата става възможна след обявено от кмета...