Архив на статии от категория -> В общината

Строят нова пристройка на ДГ „Буратино“

Строят нова пристройка на ДГ „Буратино“

Заместник-кметът Владимир Темелков заедно с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и директорката на ДГ „Буратино“ Кристина Йончева дадоха началото на строителството на пристройка за три нови групи и изграждането на физкултурен салон към детската градина.
Инвестицията възлиза на 2 120 697 лв. с ДДС, в която е включено и оборудването на помещенията. 894 хил. лв. о...

Ограничават движението заради дербито „Ботев“ – ,,Локомотив‘‘

Ограничават движението заради дербито „Ботев“ – ,,Локомотив‘‘

Във връзка с провеждането на футболна среща между отборите ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Локомотив‘‘- Пловдив на стадион „Христо Ботев“, на 28.07.2024 г. /неделя/, за времето от 18:00 ч. до 24:00 ч., се спира движението на масовия градски автобусен транспорт по бул. ,,Източен“ от кръстовището с бул. ,,Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. ,,Санкт Петербург“. Това съобщиха от ОП „О...

Над 60 групи на HILLS OF ROCK от днес

Над 60 групи на HILLS OF ROCK от днес

Над 60 групи се включват в тазгодишното издание на тридневния фестивал HILLS OF ROCK-2024, който започва на Гребната база в Пловдив. Във всеки един от фестивалните дни се очакват над 20 000 меломани. На пловдивска сцена от днес до събота ще се изявят много световноизвестни музиканти.
В първата вечер хедлайнер е група „Корн“, а на 26 юли на голяма сцена ще излезе гру...

Вандали потрошиха поливните системи

Вандали потрошиха поливните системи

Тревните площи на квартал в централната част на Пловдив изсъхнаха заради неработещи поливни системи. За това алармират жители на Аджисан махала. Районът им бе обновен по мащабен проект на общината, който започна официално в края на 2021г. и наскоро приключи.
Припомняме, че при реализирането му бе изградена нова улична инфраструктура, в това число нова пътна настилка,...